Transitieprocessen en verlies

 

Verlies

Verlies is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in het leven. Je krijgt er vroeg of laat allemaal mee te maken. Je verliest je gezondheid of een dierbare, of je werk... en dat kan zo ingrijpend zijn, dat je hele leven tot stilstand lijkt te komen. Het lijkt of je de controle verliest.

Bij verlies draait het vaak om afscheid nemen, loslaten. Het kan gepaard gaan met veel emotionele reacties - je hebt tenslotte afscheid genomen van iets of iemand zonder dat zelf te willen. Je bent boos, of verdrietig - of beide. Vaak ook angstig - het kan voelen als onmacht.

De werkelijkheid is dat al deze emoties volstrekt normaal zijn. En je moet er wel doorheen. Het is heel belangrijk om de emoties te erkennen en op een juiste wijze in te zetten zodat je tot verwerking van je verliezen kunt komen. Rouw is noodzakelijk om verlies te kunnen verwerken - zonder rouwproces kan verlies je levensgeluk behoorlijk verstoren.  De begeleiding is er op gericht dat je zelf weer in staat bent om in eigen beweging te komen.

Dit kan door persoonlijke sessies in een veilige omgeving met een ervaren begeleider, maar ook in groepsverband.

 

 

Daar waar ik loop schijnt de zon (Basis)

De basistraining waarin je leert beter en
efficiƫnter te communiceren, meer
zelfvertrouwen krijgt, je emoties beter leert
kennen en sturen. meer je zelf mag zijn.

uitgebreide informatie
Downloads  
Video's  
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Vul dan hier je gegevens in.
info@communiverse.nl    |     tel. 06 27 260 273
webdesign en realisatie door Acadia