Traumawerk

Waar coaching stopt en de behandeling een therapeutisch karakter krijgt. Sommige problemen in je leven lossen zich niet zo gemakkelijk op. Je hebt minderwaardigheid gevoelens, kunt moeilijk contact(en) maken (en/of onderhouden), hebt last van exceptionele schaamtegevoelens, je op veel plaatsen onveilig voelen, moeite met intimiteit (en ook sexualiteit), heftige schuldgevoelens, bepaalde (lichamelijke) tikken, snel het gevoel van gestrest zijn, onregelmatige ademhaling bij emoties, enzovoort.

Er zijn vele signalen en symptomen die kunnen wijzen op een trauma. Misschien herken je dat je wel eens, als het ware, bevriest (fysiek niet meer in staat te reageren) of dat je vaak weg vlucht van het hier en nu zonder dat je het door hebt, maar er wel last van hebt.

Het gaat hier om problemen met een grotere psychosociale achtergrond. Vaak ontstaan, na een heftige gebeurtenis. Wat heftig is en hoe iemand daar op reageert is niet simpel vast te stellen. Iedereen is anders. Een trauma kan ontstaan op zeer vroege leeftijd of kort geleden bij; een val of (klein) ongeluk bijvoorbeeld. Een verkeersongeluk, verwaarlozing, fysieke of emotionele mishandeling, misbruik, overval, geweld op vele manieren, verkrachting, heftige schrikreacties, oorlogsgeweld, schrik overgenomen van ouder(s)/verzorger(s) bij (bijna) ongeluk. Het zien van welke nare gebeurtenis dan ook. Eigenlijk kan het dus op vele manieren ontstaan. Vaak weet je niet dat je het hebt. Je hebt slechts last van de symptomen (ongewenste gedragingen, dichtslaan, paniekaanvallen, niet functioneren zoals gewenst, emotioneel instabiel, geen empathie kunnen opbrengen, of juist erin verdwijnen).

Traumawerk is zeer persoonlijk en gebeurt 1 op 1 (mits anders afgesproken en/of gewenst) en er wordt vanaf het eerste moment eerst gezorgd voor veiligheid. Wij werken vooral lichaamsgericht wat wil zeggen dat er wordt gelet op de lichamelijke reacties. Hierop wordt het tempo van de behandeling aanpast. Daarnaast is de interactie zeer voorzichtig en werken we op basis van vertrouwen, respect, persoonlijk contact, en een vleug humor om zelfs in deze materie zo af en toe de lichtheid op te zoeken. 

 

Gebruikte methodieken vindt je hieronder bij lees meer.

Daar waar ik loop schijnt de Zon (Verdiepingstraining)

Daar waar we zijn gestopt bij de basis training
gaan we verder met nieuwe modellen
en diepen we de bestaande stof uit.

uitgebreide informatie
Downloads  
Video's  
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Vul dan hier je gegevens in.
info@communiverse.nl    |     tel. 06 27 260 273
webdesign en realisatie door Acadia