Verlies en loslaten

Een diep gevoel van verlies.
Terwijl je juist wil vasthouden aan al je zekerheden.
Maar je weet dat dat niet helpt.
Je moet loslaten.
Je werk, je partner, je kind, je gezondheid.
En dan kun je nog maar één ding doen.
Rouwen.
Om daarna opnieuw te beginnen.
Aarzelend.
Stapje voor stapje.
Nog wat wankel.

Verlies - het is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in je leven. Vroeg of laat krijg je er mee te maken. Je verliest een dierbare, of je gezondheid, of je werk... en dat is soms zo ingrijpend dat je hele leven tot stilstand lijkt te komen.

Verlies kan gepaard gaan met veel emotionele reacties - je hebt tenslotte afscheid genomen zonder dat zelf te willen. Je bent boos, of verdrietig - of beide. Vaak ook angstig - het lijkt alsof je de controle hebt verloren.

Al deze emoties zijn volstrekt normaal. Maar je moet er wel doorheen. Het is heel belangrijk om de emoties niet te ontwijken, maar het rouwproces dat bij verlies komt kijken aan te gaan. Rouw is noodzakelijk om verlies te kunnen verwerken - zonder rouwproces kan verlies je levensgeluk behoorlijk verstoren.

Hoe leer je rouwen? Hoe ga je om met deze emoties?
de trainers van Communiverse hebben ruime expertise in rouwverwerking volgens de Elisabeth Kubler Ross methode. Elisabeth Kubler Ross was een beroemde Zwitsere arts/psychiater, die talloze boeken over stervensbegeleiding en rouwverwerking schreef. Haar methode is internationaal erkend en houdt onder andere in dat er actief aandacht geschonken wordt aan de emoties die bij verlies de kop opsteken: "het verwerken van onafgemaakte zaken", zoals zij dit zelf altijd zo mooi omschreef. Zodra je deze emoties daadwerkelijk toelaat kunnen ze je helpen om het verwerkingsproces te doorlopen en je uiteindelijk zelfs helen.
Communiverse organiseert een thema-avond waarin deze zaken aan de orde komen.

Daar waar ik loop schijnt de Zon (Verdiepingstraining)

Daar waar we zijn gestopt bij de basis training
gaan we verder met nieuwe modellen
en diepen we de bestaande stof uit.

uitgebreide informatie
Downloads  
Video's  
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Vul dan hier je gegevens in.
info@communiverse.nl    |     tel. 06 27 260 273
webdesign en realisatie door Acadia